KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Kiz Kardeşim Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Ariyor…

11/04/2019 16:38:59 - 11/04/2019 16:38:59 - 28253 Okunma

Proje Web Sayfası : http://habitatdernegi.org/haber/kiz-kardesim-projesi-gonullu-egitmenlerini-ariyor-2.html/

 
Kız Kardeşim Projesi 2019 dönemi 2. Eğitmen Eğitimi, 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir. “Bilişim” ve “Finansal Bilinç” başlıkları olmak üzere iki ana müfredata yönelik verilecek eğitimde, 
sadece aşağıda belirtilen proje illerinden gelen başvurular kabul edilecektir. Başvurularda cinsiyet dengesi ve bölgesel dağılım gözetilerek başvuru durumuna göre kadın adaylara öncelik tanınacaktır. 
Yeni gönüllülerin dâhil edileceği eğitmen eğitimleri kapsamında, Bilişim Müfredatı Eğitmen Eğitimi için 30 kişilik kontenjan, Finansal Bilinç Müfredatı Eğitmen Eğitimi için 30 kişilik kontenjan bulunmaktadır. 
Başvuruların incelenmesi sürecinde gönüllü eğitmen adayının, eğitim içeriği ile ilgisi ve tecrübesi göz önünde bulundurulacaktır.
Sen de kadınların güçlenmesi ve istihdamının desteklenmesine gönüllü olarak katkıda bulunmak istiyorsan HEMEN BAŞVUR!
Kimler başvuruda bulunabilir?
  • Kadın çalışmaları alanında deneyime sahip / ilgisi olan,
  • Sivil toplum alanında gönüllü olmak isteyen ve bu alanda çalışma motivasyonuna sahip olan,
  • Yılın büyük bir bölümünde proje illerinden birinde ikamet edecek /okuyacak olan,
  • ‘Bilişim’ ve/veya ‘Finansal Bilinç’ alanına ilgisi ve yeterliliği olan 18 yaş üstü kişiler başvuruda bulunabilir.
Eğitmen eğitiminin detayları nelerdir?
  • Katılımcıların yol, konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.
  • Eğitimin gerçekleşeceği şehir bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler ile paylaşılacaktır.
  • Katılımcıların eğitimin tamamına katılması gerekmektedir.
Eğitim müfredatı neleri kapsamaktadır?
Finansal Bilinç Müfredatı
  • Bireyler için Finansal Bilinç Eğitimi: Kadınların kişisel mali kaynaklarını doğru yönetebilmelerini ve temel finansal hizmetleri tanımalarını amaçlamaktadır.
  • Uygulamalı Temel Finans Eğitimi: Girişimci ve girişimci adaylarının küçük ve orta ölçekli işletmelerde temel finansal operasyonlarını verimli yönetebilmelerini amaçlamaktadır.
Bilişim Müfredatı
  • Dijital Okuryazarlık Eğitimi: Kadınların dijital okuryazarlık ve internet güvenliği konularında farkındalıklarının artması amaçlanmaktadır.
  • Ebeveyn ve Bilgi Güvenliği Eğitimi: Yararlanıcıların internet kullanımındaki ebeveyn bilgi güvenliği donanımlarının artması amaçlanmaktadır.
Kız Kardeşim Projesi Gönüllü Eğitmeni sorumlulukları nelerdir?
Proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermektedir. Bir yıllık dönemde en az 150 kadına ulaşarak, verdikleri eğitimleri raporlamaları gerekmektedir. 
Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve Habitat Derneği / Kız Kardeşim Projesi savunuculuğunu yapması beklenmektedir.
 
SON BAŞVURU TARİHİ: 12 Nisan 2019 (Saat – 23:59)
Proje Hakkında
Kız Kardeşim Projesi, kadınların kişisel finansal kaynaklarını doğru yönetmeleri, bilgi teknolojileri hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak ve girişimcilik konusunda farkındalığın artmasına yönelik eğitim olanağı sunmaktadır.
 Proje ortakları, gönüllü eğitmenleri ve yerelde iş birliği geliştirdiği kurumların desteği ile 2018 yılında hedeflerine ulaşan Kız Kardeşim Projesi, 2019 yılında da kadınların yanında olmaya devam edecektir.
Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için kizkardesim@habitatdernegi.org adresine mail atabilir ya da 0212 265 33 14/15 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Kız Kardeşim

Facebook Twitter Google Plus
Kız Kardeşim Projesi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.