KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tekmer Nedir?

06/03/2015 21:40:12 - 06/03/2015 21:40:12 - 25628 Okunma

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ (TEKMER) NEDİR?

 

Günümüzde; üretim ve dağıtım kapasitesi geniş olan büyük işletmeler ile kapasite darlığı ve kısıtlı üretim miktarı nedeniyle ürettikleri ürünleri pazarlama konusunda sınırlamalarla karşılaşan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ)’in rekabeti mevcuttur. KOBİ’ler;  mevcut olan bu durum karşısında ürün satışlarını arttırmak amacıyla piyasada bulunan ürünlerden farklı olarak yüksek teknolojili, kullanışlı ve kaliteli ürünler geliştirmeye yönelmişler ve bu yöndeki faaliyetlerine hız vermişlerdir.

Yüksek teknolojili, kullanışlı ve kaliteli ürün geliştirme çalışmaları ise Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) kapsamı dahilindeki çalışmaları kapsamaktadır. Yeni ürün oluşturma ve tasarlama çalışmaları ile müşterilerin üründen beklentileri, ürünün oluşturulması sürecindeki teknoloji ve gereksinimleri ile geliştirilen veya mevcut teknolojinin araştırılıp yapılandırılması sürecini bu kapsamda Ar-Ge faaliyetlerini oluşturmaktadır.

Ar-Ge çalışmaları, yüksek teknolojik altyapı ile müşteri beklentilerini karşılayacak ürünün işleyişi ve üretilmesi konularının kapsamlı ve ciddi bir şekilde çalışılmasını gerektirmektedir. Bu nedenle; Ar-Ge çalışmalarını yürütmek amacı ile Kırklareli Üniversitesi – KOSGEB -Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası arasında Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) İşbirliği Protokolu imzalanmış, KOBİ’lerin bir araya gelip ortak bir platform oluşturması hedeflenmiştir.

TEKMER’in faaliyete geçmesi ile birlikte üniversitemiz bünyesinde KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapı oluşturulması ve Ar-Ge ile inovasyon çalışmalarının ticaretleşmesine yönelik finansal ve teknik destek çalışmaları başlatılmıştır. TEKMER’in faal hale gelmesi ile birlikte üniversitenin imkanlarından yararlanacak KOBİ’lerin inovasyon ve girişimcilik özelliklerinin arttırılması hedeflenmektedir.

TEKMER Nedir?

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.