KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tübitak'ta Cost Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleştirildi

10/03/2015 10:40:17 - 11/03/2015 10:40:17 - 19622 Okunma

Tübitak bünyesinde 05/03/2015 tarihinde Ankara’da COST etkinliği gerçekleştirilmiştir. Yapılan toplantıda Dr.Deniz KARACA, Ayşe Sayın ÜKE, COST temsilcisi Vice PRESIDENT ile Prof. Dr. Murat UYSAL program hakkında bilgi vermişlerdir.

COST (European Cooperation in Science and Technology); bütçesi H2020 Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan 35 ülke üyesinden oluşan ve bu ülkeleri birleştirip bir network oluşturmak amacıyla 1971’de kurulmuştur.  Günümüze kadar Türkiye’den toplam 222 başvuru kabul edilmiştir. 45 000 araştırmacı COST programına dahil olmuştur. Şu anda 342 tane aksiyon bulunmaktadır ve başvuru yapabilmek için ya yeni bir aksiyon oluşturmak ya da yürürlükte olan aksiyon programına (204’üne katılım sağlayabiliyoruz) dahil olmak gerekmektedir.

Yeni bir aksiyon oluşturmak için minimum toplam 5 adet ülkeye ihtiyaç vardır. Bu 5 ülkeden aksiyon fikri olan ülkeden bir proje yürütücüsü atanmaktadır. Yurt dışında aynı konuda ya da benzer konuda çalışan araştırmacılara davet gönderip kabul etmeleri durumunda yeni bir aksiyon ile başvuru yapılabilmektedir.

Başvurusu kabul edilen aksiyonun 4 yıllık bir süresi vardır ve bu aksiyonlardan birine yürürlülük süresince katılmak mümkündür. Her yıl ilkbahar ve sonbaharda başvurular açılmaktadır. Bu yıl ise aksiyon önerileri Şubat 2015'ten itibaren elektronik olarak en geç 24 Mart 2015 Brüksel saati ile öğlen 12:00'ye kadar COST'a   http://www.cost.eu/participate/open_call   adresinden sunulabilecektir.

Aşağıda sıralanan alanlardan aksiyon başvurusunda bulunmak mümkündür;

·         Biomedicine and Molecular Biosciences

·         Chemistry and Molecular Sciences and Technologies

·         Earth system science and Enviromental Management

·         Food and Agriculture

·         Forests, their Products and Services

·         Individuals, Societies, Cultures and Health

·         Information and Communication Technologies

·         Materials, Physics and Nanosciences

·         Transport and Urban Development

·         Trans-Domain Proposals

Programın başlamasından itibaren 18. ve 30. aylarda birer ara rapor ve 48. ay sonunda da sonuç raporunun verilmesi gerekmektedir. Programın ortalama bütçesi 130 000 Euro kadardır. Cost araştırmaya bütçe sağlamamaktadır. 

Bütçe kapsamı; toplantı, konferansları, workshopları, eğitici okulları ve proje dahilindeki seyahatleri kapsamaktadır. Ancak katılacak olan toplantı, konferans ve workshoplar aksiyon konusu dahilinde düzenlenmiş olması gerekmektedir. Eğer laboratuvar donanımı yok ise sonuç almak ve deney yapmak için COST programının desteklediği ülkelerden herhangi birinde sonuç almak mümkündür.

Eğer halihazırda yürütülen TÜBİTAK programı ya da BAP projesi varsa bu projelerle (eğer proje bitimine 1 yıl kalan projeler) programa başvuru yapılabilmektedir (ancak minimum 5 ülke olması koşulu ile).

Yürürlükte olan bir aksiyona katılmak için http://www.cost.eu/COST_Actions/all_actions sayfasından ulaşılabilmektedir.

 

TÜBİTAK'ta COST Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.