KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Cost (European Cooperation In Science And Technology) Aksiyon Programı Çağrısı

11/03/2015 13:19:05 - 11/03/2015 13:19:05 - 18602 Okunma

COST (European Cooperation in Science and Technology) aksiyon programı çağrısı başvurulara açılmıştır.  2015 yılı “Aksiyon” önerme koşulları, başvuru şekli ve değerlendirmelere ilişkin ayrıntılı bilgileri aşağıdaki web adresinde ilan etmiştir.

http://www.cost.eu/participate/open_call

Söz konusu web sayfasında;  aksiyon önerme süreci ile ilgili izlenmesi gereken adımlar, dikkat edilmesi gereken hususlar, önerilen aksiyonların değerlendirme sürecine ilişkin bilgiler ve örnek aksiyon önerisi şablonu yer almaktadır. Aksiyon önerileri; elektronik olarak en geç 24 Mart 2015 Brüksel saati ile öğlen 12.00’ye (Türkiye saati 13.00) kadar COST’a ( http://www.cost.eu/participate/open_call   adresinden) sunulabilecektir.

COST (European Cooperation in Science and Technology); bütçesi H2020 Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan 35 ülke üyesinden oluşan ve bu ülkeleri birleştirip bir network oluşturmak amacıyla 1971’de kurulmuştur.  Günümüze kadar Türkiye’den toplam 222 başvuru kabul edilmiştir. 45 000 araştırmacı COST programına dahil olmuştur ve COST aksiyonda en başarılı ülkeler Almanya, İspanya, İtalya, Fransa ülkeleridir.  Şu anda 342 tane aksiyon bulunmaktadır ve başvuru yapabilmek için ya yeni bir aksiyon oluşturmak ya da yürürlükte olan aksiyon programına (204’üne katılım sağlayabiliyoruz) dahil olmak gerekmektedir. 

Yeni bir aksiyon oluşturmak için minimum toplam 5 adet ülkeye ihtiyaç vardır. Bu 5 ülkeden aksiyon fikri olan ülkeden bir proje yürütücüsü atanmaktadır. Yurt dışında aynı konuda ya da benzer konuda çalışan araştırmacılara davet gönderip kabul etmeleri durumunda yeni bir aksiyon ile başvuru yapılabilmektedir. Proje yürütücüsüne proje bütçesinin tamamı verilir ve proje yürütücüsü aksiyon kapsamındaki giderleri organize etmekle yükümlüdür. Ancak yeni oluşturulan aksiyonun kabul edilme başarısı % 4 oranındadır. 

Başvurusu kabul edilen aksiyonun 4 yıllık bir süresi vardır ve bu aksiyonlardan birine yürürlülük süresince katılmak mümkündür. Başvuruda bulunmak için Yrd. Doç. Dr. (PhD.+8 Yıl) ve üstü ünvanına sahip olmak gerekmektedir. Başvuru dili İngilizce’dir. Her yıl ilkbahar ve sonbaharda başvurular açılmaktadır.  Aşağıda sıralanan alanlardan aksiyon başvurusunda bulunmak mümkündür;

·         Biomedicine and Molecular Biosciences

·         Chemistry and Molecular Sciences and Technologies

·         Earth system science and Enviromental Management

·         Food and Agriculture

·         Forests, their Products and Services

·         Individuals, Societies, Cultures and Health

·         Information and Communication Technologies

·         Materials, Physics and Nanosciences

·         Transport and Urban Development

·         Trans-Domain Proposals

 

 Programın ortalama bütçesi 130 000 Euro kadardır. Cost araştırmaya bütçe sağlamamaktadır. 

Bütçe kapsamı; toplantı, konferansları, workshopları, eğitici okulları ve proje dahilindeki seyahatleri kapsamaktadır. Ancak katılacak olan toplantı, konferans ve workshoplar aksiyon konusu dahilinde düzenlenmiş olması gerekmektedir.

Eğer halihazırda yürütülen TÜBİTAK programı ya da BAP projesi varsa bu projelerle (eğer proje bitimine 1 yıl kalan projeler) programa başvuru yapılabilmektedir (ancak minimum 5 ülke olması koşulu ile).

 Başvuru tek aşamadan oluşmaktadır ve maksimum 15 sayfadan oluşması gerekmektedir. Yürürlükte olan bir aksiyona katılmak için http://www.cost.eu/COST_Actions/all_actions sayfasından ulaşılabilmektedir.
TÜBİTAK tarafından yayınlanan ilana ulaşmak için tıklayınız.

COST

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.