KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nde Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

19/03/2015 09:08:39 - 19/03/2015 09:08:39 - 24526 Okunma

 

 

 

 

13 Mart 2015 tarihinde İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Programları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Sedat Murat ve TÜBİTAK Horizon 2020 Ulusal Koordinatörü Hakan Karataş'ın konuşmaları ile başlayan program; Stefano Fontana ve Linda Curzola'nın yapmış olduğu sunumlar ile devam etti. Sunumun devamında İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Kalaoğlu; yürütmekte olduğu Horizon 2020 Çerçeve Programı kapsamındaki proje ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Etkinlik; TÜBİTAK Ulusal Koordinasyon Yetkililerinden Numan Gölükçü'nün TÜBİTAK Destek ve Ödül Programları ile ilgili sunumu ile son buldu.

HORIZON 2020 Marie Sklodowska Curie Aksiyon (MSCA) Programları akademisyenlerin ve araştırma faaliyeti yürüten sanayi kuruluşlarından araştırmacıların bulundukları ülkeden başka bir ülkeye araştırma amacı ile dolaşımı gerçekleştirmek ve araştırmacının kariyer gelişimini destekleyerek bilgi alışverişini sağlamak üzere oluşturulmuş projeleri ve burs programlarını kapsamaktadır.

Marie Sklodowska Curie aksiyon programları dört ana programı kapsamaktadır:

  1. Marie Sklodowska-Curie Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Networks-ITN)
  2. Marie Sklodowska-Curie Bireysel Araştırma Bursları (Individual Fellowships-IF)
  3. Marie Sklodowska-Curie Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı (Research and Innovation Staff Exchange-RISE)
  4. Marie Sklodowska-Curie Araştırma Programları Burslara Katkı Fonu (Co-funding of Regional, National and International Programmes-COFUND)

MSCA-ITN programı kariyerlerinin başında olan araştırmacıların proje ortaklarının ülkelerinde eğitilmesini hedeflemektedir. Bu program; birden çok sayıda araştırmacının ve sanayi kuruluşunun bir araya gelerek bir eğitim ve araştırma programı oluşturmasını kapsamaktadır. Programa henüz doktora derecesini almamış akademisyenler (yüksek lisans ve doktora öğrencileri) veya 4 yıl araştırma deneyimi olan araştırmacılar başvurabilmektedir. 2 Eylül 2014 tarihinde açılmış olan program 13 Ocak 2015 tarihinde kapanmıştır.

MSCA-IF programı yılda bir defa açılmaktadır ve bu yıl 12 Mart 2015 tarihinde açılmış olup 10 Eylül 2015 tarihine kadar başvurulara açık kalacaktır. Program; araştırmacıların proje çalışmalarını yürütmeleri amacı ile ülkeler arası dolaşımını kapsamaktadır. Bu program kapsamında diğer programlardan farklı olarak AB üye ülkeleri ve H2020 programına dahil olan ülkeler dışında ABD, Japonya ve Kanada gibi ülkelerde de araştırmalarını yürütebilmektedir.   Başvuruyu yapacak olan araştırmacıların çağrı kapanış tarihi itibari ile doktora derecesine sahip veya 4 yıl araştırma deneyimi olması gerekmektedir. Proje süresi en az 12 an fazla 24 aydır ve bireysel başvurular kabul edilmektedir.

MSCA-RISE programı avrupa içinden ve dışından üniversite ve sanayi kuruluşlarının en az 3 tanesinin bir araya gelmesi ile oluşturulacak projeleri desteklemektedir. Proje dahilinde araştırmacı ve/veya personelin değişimi ile araştırmaların yürülmesini ve bilgi alışverişinde bulunulmasını hedeflemektedir. Proje ortaklarının en az 2 tanesi AB üyesi veya Asosye üyesi (İsviçre, İsrail, Norveç vb.) olması gerekmektedir. Ortakların hepsi aynı sektörden ise projeye ortak ülkelerden en az bir tanesi Avrupa dışından olmalıdır. Proje kapsamında her seviyeden araştırmacı (Araştırmacı ve/veya idari personel) değişimi yapılabilmektedir. 2015 yılı program çağrıları 6 Ocak 2015 tarihinde açılmış olup 28 Nisan 2015 tarihinde kapanacaktır. 

MSCA-COFUND programı mevcut ya da yeni açılacak burs programlarına ek destek vermek amacıyla açılmış bir programdır. Program araştırmacıların Türkiye’den yurtdışına gidiş veya yurtdışından Türkiye’ye gelişlerini sağlayarak araştırmaların yürütülmesini kapsamaktadır. Katkı fonuna doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılar (Post-doc) başvuru yapabilmektedir. 2015 COFUND burs programı çağrısı 14 Nisan 2015 tarihinde açılacak olup 1 Eylül 2015’te kapanacaktır.

İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nde Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Bilgilendirme Toplantısı Greçekleştirildi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.