Tübitak-1000 "üniversitelerin Araştırma Ve Geliştirme Potansiyellerinin Arttırılmasına Yönelik Destek Programı" Proje Çağrısı

24/03/2015 15:38:39 - 25/03/2015 15:38:39 - 30151 Okunma

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yayınlanan ilana göre;

1000-Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Arttırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında proje çağrısı açılmıştır. 1000 programına başvuru yapan ve başvurusu desteklenen üniversitelerin, bu destek sonucunda hazırlayacakları Ar-Ge Strateji Belgesi’nin kabul edilmesi koşuluyla bu üniversitelere, TÜBİTAK’ın “1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” ve "1004 – Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı” programları kapsamında büyük ölçekli proje başvurusu yapma imkânı sağlanacaktır. Son başvuru tarihi 15/05/2015 olarak belirlenmiştir. Basılı kopyaların TÜBİTAK’a son gönderilme tarihi ise 22 Mayıs 2015’tir. Projeler geri ödemesiz (hibe) olarak en fazla 6 ay süre ile desteklenecek olup, proje bütçesi üst limiti (tüm alanlar için) 30.000 TL (Makine-Teçhizat üst limiti 5.000 TL, Sarf malzeme alımları üst limiti 3.000 TL ve yurtiçi seyahatler üst limiti 2.000 TL)’dir. Her üniversite en fazla bir başvuru yapabilecektir. Bu kapsamda gerçekleştirilecek çalışmaların detaylı olarak belirtildiği başvuru dosyasının online sistem üzerinden (http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr) TÜBİTAK’a iletilmesi gerekmektedir.

1000 Programı kapsamında açılan çağrı ile ilgili detaylı bilgiye (başvuru formları, dökümanlar ve ayrıntılar) aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz;

Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.

EK1 (Ulusal/Uluslararası Destekler)'e ulaşmak için tıklayınız.

EK2 (Bütçe ve Gerekçesi)'ne ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru kapsamında bilimsel alan listesine ulaşmak için tıklayınız.

Çağrı broşürüne ulaşmak için tıklayınız.

Adreste verilen alanlardan seçilecek her bir alan için ayrı ayrı başvuru formu doldurulacaktır. Üniversitelerin başvurabileceği maksimum alan sayısı, öğretim üyesi sayısına göre değişecektir. Üniversite tarafından Öğretim üyesi sayısının resmi olarak belgelenmesi gerekmektedir. Aşağıdaki tabloda başvuru yapılabilecek maksimum alan sayısının öğretim üyesi sayısına göre değişimi verilmiştir.

Tübitak-1000 "Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyellerinin Arttırılmasına Yönelik Destek Programı" Proje Çağrısı