KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tübitak-3001 "başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme" Programı Proje Çağrısı

30/03/2015 22:18:12 - 30/03/2015 22:18:12 - 34533 Okunma

TÜBİTAK tarafından yayınlanan ilana göre;

Tübitak-3001 "Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme" programı başvurulara açık olup, başvurularda herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur.

“3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destek Programı” ile TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) projelerinde yürütücülük görevi üstlenmemiş araştırmacılara önemli fırsatlar sunmaktadır.

Programın amacı, Ar-Ge projesi hazırlama ve yürütme kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için, ARDEB tarafından desteklenen projelerde yürütücü olarak görev almamış olan, üniversite, kamu kurum/kuruluşu veya özel kuruluşlardaki araştırmacıların sunacakları Ar-Ge projelerini desteklemektir.

Proje süresi en fazla 24 aydır. 2015 yılı için, Başlangıç Ar-Ge Projeleri destek üst limiti (Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ)* ve Kurum Hissesi hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın toplam 60.000 TL’dir. Yurt içi/yurt dışı bilimsel toplantılara katılım/çalışma ziyareti amaçlı seyahatler için 10.000 TL’ye kadar, proje yayılım giderleri (Proje çıktılarının ilgili paydaşlar ve potansiyel yararlanıcılar ile paylaşılmasına yönelik yapılacak toplantı, çalıştay vb. çalışmalar) için 5.000 TL’ye kadar destek verilmektedir.

Bu program kapsamında, koşullu olarak PTİ ödemesi yapılmaktadır. Programa yürütücü olarak, daha önce veya başvuruyu yaptığı sırada ARDEB tarafından desteklenen herhangi bir projede yürütücü olarak görev yapmamış olanlar başvurabilir.

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimlerine devam etmekte olan "öğrenciler" veya öğrenci statüsündeki "Araştırma Görevlileri" ile doktora sonrası araştırmacılar bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler.

Lisans bursiyerlerinde aranan koşullar:

  • Herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmama,
  • Türkiye’de kurulu bir yükseköğretim kurumunun lisans programında 3. sınıf ve üzeri öğrencisi olmak,
  • Üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, hazırlık hariç önceki yılların ağırlıklı genel not ortalamasının en az 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65 olması veya bölümünde hazırlık sınıfı hariç önceki yıllara ait ağırlıklı genel not ortalamasında ilk %20 lik dilime girilmiş olması.
  • Bir projede aynı anda en fazla 2 (iki) lisans öğrencisi bursiyer olarak yer alabilir.
  • Bursun devamlılığı için başlangıçtaki şartlar aranmaz. Ancak öğrencinin sınıfta kalması durumunda bursu kesilir.

Doktora Sonrası Araştırmacı bursiyerlerinde aranan koşullar:

  • Doktoralı olup herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmama,
  • 40 yaşını doldurmamış olma,
  • Doktora/tıpta uzmanlık derecesinin alındığı tarih ile ilgili programın son başvuru tarihi arasında kalan sürenin 5 yıldan fazla olmaması.

Başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek olup, basılı kopyalarının başvuru tarhinden itibaren en geç 7 gün içerisinde aşağıdaki adrese ulaştırılmış olması gerekmektedir:

İletişim Adresi: TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Tunus Cad. No:80 06100 Kavaklıdere-ANKARA

Online başvurular aşağıdaki adreste gerçekleştirilecektir:

http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/

Başvuru belgeleri örnekleri aşağıda verilmiştir.

Proje ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz;

http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/ulusal-destek-programlari/icerik-3001-baslangic-ar-ge-projeleri-destekleme-programi

 

Tübitak-3001 "Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme" Programı Proje Çağrısı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.