KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kırsal Kalkınma (Ipard) Programı On Dördüncü Başvuru Çağrı İlanı

21/04/2015 09:05:55 - 21/04/2015 09:05:55 - 15097 Okunma

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin  On Dördüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

PROGRAMIN KAYNAĞI 

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonudur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

DESTEKLENECEK TEDBİR VE DESTEK BÜTÇESİ 

Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında; 

  • Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar (101) tedbirinin, Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım (101-1) alt tedbiri kapsamında mevcut ve yeni işletmeler desteklenecektir. 
  • Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar (103) tedbirinden sadece Mevcut İşletmeler, Yapım İşleri haricinde desteklenecektir.
  • Program bütçesi 121000 TL, Maksimum Hibe Bütçesi 52650 TL'dir.

Başvurular 11.05.2015 tarihi saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan ve iletişim bilgileri aşağıda yer alan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlayacak olup, başvuruların son teslim tarihi 05.06.2015, saat 23.00’dir. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

 

Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım,
Kesimhane ve Et İşleme Tesisleri,
Süt ürünlerinin işlenmesine ve pazarlanmasına,
Su ürünlerinin işlenmesine ve pazarlanmasına,
Meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesine ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar desteklenecektir.


Çağrı ilanı ve detayları için tıklayınız.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı On Dördüncü Başvuru Çağrı İlanı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.