2015 Yılı Herkes İçin Adalet Mali Destek Programı

11/05/2015 11:43:56 - 11/05/2015 11:43:56 - 16906 Okunma

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Avrupa Topluluklar Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre Herkes İçin Adalet Programı başvuruları açılmıştır. Herkes İçin Adalet Programı’nın amacı; Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yasal hak ve yükümlülükleri ile ilgili bilgilendirilmeleri, sıklıkla yaşanan hukuki sorunlara yönelik farkındalığın artırılması ve hukuki sorunlara çözüm üretebilecek destek mekanizmalarının geliştirilmesidir. Bu kapsamda belirlenen öncelikli konu başlıkları şunlardır:

• Yasal hak ve yükümlülüklere yönelik eğitim ve farkındalık faaliyetleri
  • Hukuki çalışma ve yayınlar
  • Hukuk alanında faaliyet gösteren STK’lara yönelik kapasite geliştirme çalışmaları
  • İlgili kuruluşlar arasında etkin işbirliği ve uluslararası ağ geliştirme çalışmaları

Bu program kapsamında; kâr amacı gütmeyen tüzel kişilerden, ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Norveç ve Türkiye’de kurulmuş;

• Sivil Toplum Kuruluşları (Dernekler, Vakıflar, Odalar vb.)
  • Üniversiteler (başvurunun uygun bulunması halinde rektörlük onayının belgelenmesi şartıyla fakülteler, araştırma merkezleri, enstitüler, dil merkezleri)

başvuru yapabilirler.

Herkes İçin Adalet Programı kapsamındaki proje faaliyetleri; ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Norveç ve Türkiye’de gerçekleştirilir.

• İlk dönem başvurular: 15/04/2015 - 15/06/2015 Türkiye saatiyle saat 18:00’e kadar,
  • İkinci dönem başvurular: 15/07/2015 - 15/09/2015 Türkiye saatiyle saat 18:00’e kadar

alınacaktır. Bu tarihler dışında sistem üzerinden başvuru yapılamayacaktır.

Maksimum hibe bütçesi 250.000 TL olarak belirlenmiştir.

Örnek Faaliyetler:

• Hukukçulara yönelik eğitim ve seminerler eğitim ve seminerleri,

• Vatandaşlara yönelik hukuki bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları

• Danışma merkezleri, çalışma grupları vb. yapıların kurulması ve güçlendirilmesine ilişkin çalışmalar

• Kongre, konferans vb. çalışmalar

• Ülkelere yönelik hukuki sorunların tespiti ve çözüm önerilerine ilişkin çalışmalar

• Araştırma, rapor vb. bilimsel çalışmalar

Başvurular online kabul edilecek olup; T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Avrupa Topluluklar Başkanlığı bilgi sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir:

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

2015 Yılı Herkes İçin Adalet Mali Destek Programı