KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tübitak-1005 Ulusal Yeni Fikirler Ve Ürünler Araştırma Destek Programı Başvuru Çağrısı

16/06/2015 10:02:25 - 16/06/2015 10:02:25 - 35931 Okunma

TÜBİTAK-1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı; ülkemizde ihtiyaç duyulan, teknolojik dışa bağımlılığımızı azaltacak ve/veya ülkemizin rekabet gücünü artıracak ulusal/uluslararası yeni bir ürün/süreç/yöntem/model geliştirme amacına yönelik uygulamalı araştırma ve/veya deneysel geliştirme projelerinin desteklenmesi amacıyla oluşturulmuştur. 

 

Proje önerileri sunacak proje ekibinde yer alacak yürütücü ve araştırmacıların; üniversite, kamu kuruluşları veya özel kuruluşlarda çalışmaları ve en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir. 

2015 yılı için, proje destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ), Kurum hissesi ve yurtdışı araştırmacı giderleri hariç) 200.000 TL olarak belirlenmiştir. 

Bu program kapsamında 18 aya kadar destek verilecektir. Proje önerileri müracaat tarihi çevrimiçi sistem üzerinden  15/07/2015 tarihinde açılacak olup, son başvurular 04/09/2015 tarihi 17:30’da sona erecektir.

Çevrimiçi müracaatlar http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr  adresi üzerinden gerçekleşecektir. Başvurunun değerlendirmeye alınabilmesi için; online başvurunun belirtilen süreler içinde tamamlanmasından sonra, basılı kopya olarak gönderilmesi gereken belgelerin de en geç son başvuru tarihi mesai bitimine kadar TÜBİTAK-Araştırma Destek Programları Başkanlığı Tunus Cad. No:80 06100 Kavaklıdere-ANKARA adresine teslim edilmiş olması gerekmektedir.

 

 

1005 PROGRAMI PROJE KONUSU ÖRNEKLERİ

  • Ülkemizde yaygın kullanım potansiyeli olan ve yurtdışından temin edilen bir sistemin/cihazın/yöntemin/malzemenin/veya bunların kritik alt bileşenlerinin/parçalarının uluslararası örnekleri ile rekabet edebilecek düzeyde üretilmesi/tasarlanması/geliştirilmesi vb. akademik araştırma ve geliştirme projeleri.
  • Yurtdışından satın alınarak ülkemizde tarımı yapılan bitki çeşitlerinin ülkemiz koşullarına uygun olarak ıslahı; verimli hayvan ırkı, hayvansal ürün ve teknolojilerinin geliştirilmesi; gıda ürünlerini işleme, paketleme ve depolamada kullanılan ürün ve teknolojilerin uluslararası örnekleri ile rekabet edebilecek düzeyde üretilmesi/tasarlanması/geliştirilmesi vb. akademik araştırma ve geliştirme projeleri.
  • Yurtdışında uygulanmakta olan ve ülkemizde yaygın kullanım potansiyeli bulunan tanı ve tedavi yöntemlerinin uluslararası örnekleri ile rekabet edebilecek düzeyde geliştirilmesine yönelik akademik araştırma projeleri.
  • Temel Bilimlerde bir sorunun çözümü ya da bir mekanizmanın aydınlatılması amacı ile tasarlanmış ve aynı zamanda belirli bir pratik amaç veya hedefe yönlenmiş, ülkemizde yaygın kullanım potansiyeli olabilen ve teknolojik olarak özgün yeni ürünler, süreçler, sistemler ve bunların geliştirilmesine yönelik araştırma ve deneysel geliştirme projeleri vb.
  • Türkiye’de henüz üretil(e)mediği için yurt dışından yüksek maliyetlerle ithal edilen ürün, süreç, yöntem, model veya teknikleri; ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel özellikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak yenilikler ve/veya iyileştirmelerle daha etkin, verimli, katma değeri yüksek, ulusal rekabet gücümüzü artırıcı niteliklerde üreterek ülkemize kazandırmayı hedefleyen uygulamalı araştırma veya deneysel geliştirme projeleri.

NOT: Projenin değerlendirmeye alınabilmesi için Başvuru Formu; Arial 9 yazı tipinde hazırlanmalı, EK-1 ve EK-2 hariç 20 sayfayı geçmemelidir.

  • Başvuru Formu (Elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gereken belge)
  • Başvuru Formu EK-1 Kaynaklar (Elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gereken belge)
  • Başvuru Formu EK-2 Bütçe ve Gerekçesi (Elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gereken  belge)
  • Elektronik Başvuru Çıktısı (Elektronik başvuru sistemine girilen bilgiler doğrultusunda sistem tarafından oluşturulan ve elektronik başvurunun tamamlanmasından sonra çıktısı alınarak, ilgili kişiler tarafından imzalandıktan sonra basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)(Kabul ve Taahhüt Beyanları sayfaları ile Hak Sahipliği Beyan Formu)
  • Proje Önerisi Değişiklik Bildirim Formu (Tekrar sunulan proje önerileri için) (Elektronik başvuru sistemine girilen bilgiler doğrultusunda sistem tarafından oluşturulan belge)
  • Yurt Dışı Araştırmacı Bilgi Formu (Yurtdışı araştırmacı varsa) Araştırmacıya ait özgeçmiş formu ve araştırmacı tarafından imzalanmış ”projeye katılım mektubu” ile birlikte elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gereken belge) (Katılım mektubunun ayrıca basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir)
  • Türkiye’de İkamet Eden Yabancı Uyruklulara PTİ Ödenebileceğine Dair Onay Belgesi (Proje ekibinde yabancı uyruklu varsa) (Bu form KKTC’den sunulan proje önerileri  için geçerli değildir, ilgili protokol maddesi gereğince işlem yapılır)
  • Feragat Formu (Eğer gerekli ise | Ayrıntılı Bilgi) (İlgili kişiler tarafından imzalandıktan sonra basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)
  • Etik Kurul Onay Belgesi (Eğer gerekli ise | Ayrıntılı Bilgi) (Elektronik başvuru sistemine yüklenmesi ve ayrıca aslının, basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)
  • Yasal/Özel İzin Belgesi (Eğer gerekli ise | Ayrıntılı Bilgi) (Elektronik başvuru sistemine yüklenmesi ve ayrıca aslının, basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)
  • Destek Mektupları (Eğer gerekli ise) (Elektronik başvuru sistemine yüklenmesi ve ayrıca aslının, basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)

Özel Kuruluşlardan Ek Olarak Talep Edilen Belgeler (Ayrıntılı Bilgi)

  • Ticaret Sicil Gazetesi (Özel kuruluşlar için) (Basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)
  • Oda Sicil Kayıt Sureti (Özel kuruluşlar için) (Basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)
  • İmza Sirküleri (Özel kuruluşlar için) (Basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)
  • Yetki Belgesi (Özel kuruluşlar için Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden alınmalıdır) (Basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)

TÜBİTAK-1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz;

http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/ulusal-destek-programlari/icerik-1005-ulusal-yeni-fikirler-ve-urunler-arastirma-destek-programi

TÜBİTAK-1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Başvuru Çağrısı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.