KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tübitak 3001-Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Başvuru Çağrısı

24/06/2015 09:38:51 - 24/06/2015 09:38:51 - 29131 Okunma
TÜBİTAK 3001-Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında Ar-Ge projesi hazırlama ve yürütme kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için, ARDEB tarafından desteklenen projelerde yürütücü olarak görev almamış olan, üniversite, kamu kurum/kuruluşu veya özel kuruluşlardaki araştırmacıların sunacakları Ar-Ge projelerini desteklenmektir.
 
2015 yılı için, program destek üst limiti (Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum Hissesi hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın toplam 60.000 TL’dir. 
Yurt içi/yurt dışı bilimsel toplantılara katılım/çalışma ziyareti amaçlı seyahatler için 10.000 TL’ye kadar, proje yayılım giderleri (Proje çıktılarının ilgili paydaşlar ve potansiyel yararlanıcılar ile paylaşılmasına yönelik yapılacak toplantı, çalıştay vb. çalışmalar) için 5.000 TL’ye kadar destek verilmektedir. 
Başvurularda herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur. Yıl boyunca başvuru yapılabilir. 
 
Proje süresi en fazla 24 aydır.
 
Programa yürütücü olarak, daha önce veya başvuruyu yaptığı sırada ARDEB tarafından desteklenen herhangi bir projede yürütücü olarak görev yapmamış olanlar başvurabilir.
 
Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı ve danışmanların doktora derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Lisans ve lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimlerine devam etmekte olan "öğrenciler" veya öğrenci statüsündeki "Araştırma Görevlileri" ile doktora sonrası araştırmacılar bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler. 
 

Lisans bursiyerlerinde aranan koşullar:

  • Herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmama,
  • Türkiye’de kurulu bir yükseköğretim kurumunun lisans programında 3. sınıf ve üzeri öğrencisi olmak,
  • Üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, hazırlık hariç önceki yılların ağırlıklı genel not ortalamasının en az 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65 olması veya bölümünde hazırlık sınıfı hariç önceki yıllara ait ağırlıklı genel not ortalamasında ilk %20 lik dilime girilmiş olması.
  • Bir projede aynı anda en fazla 2 (iki) lisans öğrencisi bursiyer olarak yer alabilir.
  • Bursun devamlılığı için başlangıçtaki şartlar aranmaz. Ancak öğrencinin sınıfta kalması durumunda bursu kesilir.

Doktora Sonrası Araştırmacı bursiyerlerinde aranan koşullar:

  • Doktoralı olup herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmama,
  • 40 yaşını doldurmamış olma,
  • Doktora/tıpta uzmanlık derecesinin alındığı tarih ile ilgili programın son başvuru tarihi arasında kalan sürenin 5 yıldan fazla olmaması.

Başvuru Formları:

Özel Kuruluşlardan Ek Olarak Talep Edilen Belgeler (Ayrıntılı Bilgi)

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi (Özel kuruluşlar için) (Basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)
  • Oda Sicil Kayıt Sureti (Özel kuruluşlar için) (Basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)
  • İmza Sirküleri (Özel kuruluşlar için) (Basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)
  • Yetki Belgesi (Özel kuruluşlar için Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden alınmalıdır) (Basılı kopya belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gereken belge)
Çevrimiçi müracaatlar  http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/   adresine yapılmaktadır. Basılı olarak gönderilmesi gereken belgelerin çevrimiçi müracaatın yapıldığı tarihten itibaren en geç 14 (on dört) gün içerisinde  TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Tunus Cad. No:80 06100 Kavaklıdere-ANKARA adresine ulaştırılmış olması gerekmektedir.
 
 
TÜBİTAK 3001-Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Başvuru Çağrısı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.