KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Türkiye-Birleşik Krallık “Çalıştay Düzenleme Desteği” Başvuru Çağrısı

24/06/2015 09:59:37 - 24/06/2015 09:59:37 - 21488 Okunma

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bilimsel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak başlatılan Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında British Council tarafından yürütülen Araştırmacı Bağlantıları (Researcher Links) Programı altında TÜBİTAK ve British Council tarafından desteklenecek olan Çalıştay Düzenleme Desteği müracaatlara açılmıştır.

Program kapsamında Türkiye ve Birleşik Krallık’ta bulunan, kariyerinin başlangıcındaki akademisyen ve araştırmacıları bir araya getiren çalıştaylara finansal destek verilecektir. İki ülkeden iki ayrı araştırmacının koordine edeceği bu çalıştaylar ile araştırmacıların kariyer fırsatlarının arttırılması ve işbirliğine yönelik bağlantıların kurulması amaçlanmaktadır. Çalıştaylar için belirlenen öncelikli alanlar Yaşamboyu Sağlık ve Refah, Tarım ve Gıda Güvenliği, Afet ve Acil Durum Yönetimi, Enerji ve İklim Değişikliği ile Sosyal Bilimler olarak ilan edilmiştir.

Programlar ile ilgili detaylı bilgiye  http://www.britishcouncil.org.tr/en/programmes/education/newton-katip-celebi-fund/research  adresinden ulaşılabilmektedir. 

https://britishcouncil-cxobw.formstack.com/forms/application_form_rl_tg_april2015 adresinden başvurular gerçekleştirilecektir. 

1 Kasım 2015-31 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenmesi beklenen çalıştaylar için yapılacak başvurular için son tarih 13 Temmuz 2015, saat 16:00’dır.

Müracaatlar doğrudan British Council web sayfasından çevrimiçi olarak yapılacaktır. Maksimum seyahat süresi 6 ay olarak belirlenmiştir.

 Program kapsamında Türkiye’den Birleşik Krallık’a yapılacak seyahat giderlerine 500 Avro, barınma için aylık 1700 Avro, vize işlemleri için 150 Avro, sigorta giderleri için 65 Avro ve sarf malzemesi için 250 Avro’ya kadar destek verilecektir. Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye yapılacak seyahat giderlerine ise 500 Avro, barınma için aylık 800 Avro, vize işlemleri için25 Avro, sigorta giderleri için 65 Avro ve sarf malzemesi için 250 Avro’ya kadar destek verilecektir. 

Başvuru Kılavuzları:

Türkiye-Birleşik Krallık “Çalıştay Düzenleme Desteği” Başvuru Çağrısı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.