KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tübitak 1505-Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı

06/07/2015 15:10:11 - 06/07/2015 15:10:11 - 32029 Okunma

TÜBİTAK 1505-Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı Üniversiteler ile Sanayi kuruluşlarının ortak projeler yürütmeleri amacı ile oluşturulmuş bir programdır.
Program kapsamında 1 Milyon TL'ye kadar projeler desteklenebilmektedir.

Azami proje süresi 24 aydır. TÜBİTAK'ın karşılayacağı bütçe oranı, Müşteri kuruluş KOBİ ise proje bütçesinin %75'i, büyük ölçekli ise %60'ıdır. Kalan tutar müşteri kuruluş tarafından karşılanacaktır.

Müşteri Kuruluş ve TÜBİTAK'ın Yürütücü Kuruluş tarafından açılacak özel hesabına aktaracakları tutarlar, proje başlangıç tarihinden başlayacak şekilde tanımlanan 6'şar aylık dönemlerdeki proje giderlerine orantılı olarak ve taksitler halinde yapılacaktır.

Yürütücü Kuruluş, Müşteri Kuruluştan dönemsel bütçenin %10'unu aşmamak kaydıyla hizmet alabilecektir, bu kapsamda müşteri kuruluş giderleri de desteklenebilecektir. Böylece müşteri kuruluşun projeye sağladığı katkı payının bir bölümü, hizmet alımı karşılığında müşteri kuruluşa geri ödenebilecektir.

Farklı üniversitelerden araştırmacılar aynı proje ekibinde yer alabilecektir.

Sektörüne bakılmaksızın  firma düzeyinde  katma değer yaratan, Türkiye’de yerleşik ve proje sonuçlarını Türkiye’de uygulamayı taahhüt eden sermaye şirketleri ile Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim  kurumları, vakıf üniversiteleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve ilgili mevzuatında Ar-Ge yapmakla görevlendirilmiş kamu araştırma merkez ve enstitüleri ortak proje başvurusunda bulunabilmektedir.

Başvuru Formları


Müracaatlar sürekli açıktır ve yılın her günü eteydeb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak yapılabilmektedir.


Detaylı bilgi için tıklayınız.

TÜBİTAK 1505-Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.