KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tübitak-Pakistan Bilim Vakfı (Psf) İkili İşbirliği Programı Başvuru Çağrısı

09/07/2015 09:56:18 - 09/07/2015 09:56:18 - 18598 Okunma
TÜBİTAK-Pakistan Bilim Vakfı (PSF) İkili İşbirliği Programı; Türkiye ve Pakistan arasındaki işbirliğinin arttırılması ve iki ülke araştırmacılarının ortak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi amacıyla başlatılmış olan bir programdır.
Program kapsamında proje önerileri müracaatlara Temmuz ayı başı itibariyle açılmış olup, son müracaat tarihi 30.10.2015 olarak ilan edilmiştir.
Çağrı kapsamında Temel Bilimler ve Doğa Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Çevre Bilimleri, Yer Bilimleri, Enerji, İcat ve Yenilikler alanlarından yapılacak proje müracaatlarına öncelik verilecektir. 
Programa müracaat etmeyi düşünen araştırmacıların projeyi birlikte gerçekleştireceği Pakistanlı araştırmacı(lar) ile ortak proje önerisi sunmaları ve proje önerilerinin her iki ülkenin de sosyo-ekonomik durumuna katkıda bulunacak çalışmaları içermesi gerekmektedir. Türkiye’deki araştırmacıların 2553 kodlu programın proje öneri formunu doldurarak Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı Proje Başvuru Sistemi (uidb-pbs.tubitak.gov.tr) internet sitesinden çevrimiçi olarak müracaat etmeleri ve Pakistanlı ortak araştırmacıların ise Pakistan Bilim Vakfı’na müracaat etmeleri gerekmektedir.
 
Projelere iki (2) yıla kadar destek verilecektir. Proje önerileri araştırmacı değişim yolu esas alınarak sunulması beklenmektedir. Program kapsamında Türkiye’ye gelecek olan Pakistan’lı araştırmacıya günlük konaklama hizmeti sunulacak ve günlük 20 Euro verilecektir. Pakistan’a gidecek Türk araştırmacıya ise ücretsiz konaklama ve günlük 5000 Rs. verilecektir.
Ayrıca TÜBİTAK tarafından Türkiye’de bulunan araştırmacılara program kapsamında araştırma desteği de verilebilmektedir.
Program ile ilgili detaylı bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitak-pakistan-bilim-vakfi-psf-ikili-isbirligi-cagrisi-acildi adresinden ulaşılabilmektedir.
Çağrı metni için tıklayınız.
TÜBİTAK PROJE İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.