KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tübitak Kamag 1007-“Psikolojik Ölçme Aracı Geliştirilmesi” Proje Çağrısı

06/08/2015 09:18:33 - 06/08/2015 09:18:33 - 21621 Okunma

TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığının müşteri  kurum olarak yer aldığı “Psikolojik Ölçme Aracı Geliştirilmesi”  başlıklı çağrı için duyuru Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından 27.07.2015 itibari ile yayınlanmıştır.

Açılan programa son müracaatlar elektronik sistem üzerinden 16/10/2015 tarihine kadardır.

İmzalı belgelerin ise 23/10/2015 tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Açılan çağrının amacı, 3-23 yaş bireylerinin zihinsel beceri ve yeteneklerini belirlemeye yönelik sürdürülebilir, interaktif, bilgisayar ortamında bireye uyarlanmış (adaptif) ölçme aracı geliştirmektir. Bu kapsamda sunulan proje önerileri kabul edilecektir.

Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı veya danışmanların; doktora derecesine sahip olması gerekmektedir. Lisansüstü  (Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora)  eğitimlerine devam etmekte olan “öğrenciler” veya öğrenci statüsündeki “Araştırma Görevlileri” ile doktoralı olup herhangi bir kurum/işyerinde çalışmayan, 40 yaşını doldurmamış olan ve doktora/tıpta uzmanlık derecesinin alındığı tarih ile ilgili programın son başvuru tarihi arasında kalan sürenin 5 yıldan fazla olmaması koşulunu sağlayan kişiler ise doktora sonrası bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler. Desteklenmesine karar verilen projelere %100 destek ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç toplam proje  bütçesinin % 10’u oranında kurum hissesi verilmektedir.

Proje bütçesi Çağrı Dokümanlarında belirtilmemiştir, değerlendirme sonrasında belirtilmediği sürece yayınlanan programlar kapsamında bütçe limiti bulunmamaktadır. İlan edilen bu program kapsamındaki proje önerilerine prototip/sistem/pilot tesis projeleri için en fazla 48 ay, model/süreç/yöntem geliştirme projeleri için en fazla 30 ay destek verilmektedir.

Çağrı detayına ulaşmak için tıklayınız.

TÜBİTAK tarafından yayınlanan ilana ulaşmak için tıklayınız.

TÜBİTAK KAMAG 1007 PROJE

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.