KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tübitak-Abd Ulusal Sağlık Enstitüsü (Nih) İkili İşbirliği Çağrısı

04/09/2015 12:02:11 - 04/09/2015 12:02:11 - 24369 Okunma

TÜBİTAK-NIH Ortak Ar-Ge Projesi Çağrısı 5 Eylül-8 Ekim 2015 tarihleri arasında müracaatlara açık olacaktır.

Programın amacı, Türk ve Amerikan araştırmacılar arasındaki araştırma ortaklıklarından doğan başvuruları teşvik ederek uygun bütçeli tanı ve tedavi teknolojilerinin gelişmesiyle düşük ve orta seviye kaynak gerektiren tıbbi ihtiyaçların karşılanmasıdır. Çağrı kanser alanında yapılacak proje başvurularını kapsayacaktır.

Ortak Ar-Ge projesi önermek isteyen Türk araştırmacılar, projeyi birlikte gerçekleştireceği Amerikalı araştırmacılar ile “proje ortağı” olarak anlaşmaları gerekmektedir.

 

Türkiye’deki proje ortaklarının, çağrı açıldığında başvuru sistemine yüklenecek olan proje öneri formunu doldurarak incelenmek üzere TÜBİTAK’a, ABD’li proje ortaklarının ise NIH’den temin edecekleri proje öneri formunu doldurarak NIH’e eşzamanlı olarak teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.

Ortak projeler 2 yılı aşmayacak şekilde gerçekleşmekte, projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır.

Proje öneri formu doldurulurken proje kapsamında yapılacak çalışma ziyaretlerinin sayı ve süresinin ayrıntılı ve gerekçeli olarak belirtilmesi gerekmektedir.

Projeler kapsamında yapılacak araştırmacı değişimlerinde, her ülke kendi araştırmacılarının masraflarını (konaklama, yeme-içme, uçak bileti ve gündelik) üstlenmektedir. Bu durumda, Türkiye'den giden Türk araştırmacıların uluslararası seyahat giderlerinin yanı sıra konaklama masrafları ve ayrıca yeme içme masraflarını karşılamak üzere 100 ABD Doları karşılığı Türk Lirası gündelik TÜBİTAK tarafından ödenir. Çağrı kapsamında yurtdışı seyahat desteği, konaklama ve yeme-içme desteğinin yanı sıra Türk tarafına TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilmektedir.

Örnek Çalışma Konuları

  • Terapi sonrası tekrarlamaların görüntülenmesi, tedaviye tepki ve iyileştirmenin gözlemlenmesi için çoklu araçların geliştirilmesi ve klinik öncesi araştırma modelleri,
  • Klinik araştırma çabalarının desteklenmesi amacıyla dirençli hastalara yönelik çıktı raporlarının toplanmasını amaçlayan düşük bütçeli teknolojilerin geliştirilmesi,
  • Kanserin erken tespiti, teşhisi, prognozu (kıyas) ve tedavisinin spesifikliğini ve hassasiyetini geliştirmeye yönelik görüntüleme teknolojilerinin geliştirilmesi,
  • Risk ve hayatta kalma (survival) değerlendirmelerine yönelik teknolojiler,
  • Hastaların biyoörneklerinin toplanmasına, stabilazyonuna/korunmasına, taşınmasına ve ardından teşhislerine dair düşük maliyetli teknolojiler,
  • Immunohistokimyasal teşhislerin kalitesini, isabetliliğini, tekrarlanabilirliğini ve güvenilirliğini geliştirmek için düşük bütçeli teknolojilerin geliştirilmesi,
  • Minimal residual hastalıkların değerlendirilmesine yönelik düşük bütçeli teknolojilerin geliştirilmesi,
  • Non-invazif ve minimal invazif teşhise yönelik düşük bütçeli teknolojilerin geliştirilmesi,
  • Kanser tespiti ve tanısı için hasta başı testler (Point of care tests) ve ayırtaçların (reagent) geliştirilmesi,
  • Tanıya ilişkin cihazlara yönelik ağ tabanlı ve mobil teknolojilerin geliştirilmesi-mHealth,
  • Düşük kaynak gerektiren, düşük bütçeli tanı görüntüleme cihazları geliştirilmesi,
  • İnvazif olmayan, veya minimal invazif görüntüleme, tespit ve tanı teknolojileri (örn. Düşük bütçeli görüntüleme, biosensörler ve mikroçip teknolojileri)
  • Düşük bütçeli teşhis ve tahlil teçhizatının geliştirilmesi.

http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitak-abd-ulusal-saglik-enstitusu-nih-ikili-isbirligi-cagrisi-acilacak-0 adresinden TÜBİTAK çağrı ilanına ulaşabilirsiniz.

NIH İŞBİRLİĞİ PROJE TÜBİTAK

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.