KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Tübitak-Research Councils Uk İkili İşbirliği Programı Çağrısı

30/09/2015 15:34:02 - 30/09/2015 15:34:02 - 15859 Okunma

Koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yürütülen Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında ülkemiz ile İngiltere arasındaki bilim, teknoloji ve işbirliği faaliyetlerini güçlendirmeye yönelik TÜBİTAK ile Research Councils UK (RCUK) arasındaki ilk çağrı 21 Eylül 2015 tarihinde açılmıştır.

Söz konusu çağrı kapsamında iki ülke bilim insanları arasında ortak projelere araştırma desteği ve yurt dışı seyahat desteği sağlanacaktır.

TÜBİTAK-Research Councils UK İkili İşbirliği Programı çağrıları kapsamında, daha önceki ikili işbirliği çağrılarından farklı olarak Türk araştırmacılara ARDEB 1001 Programı bütçesinin 2 katı olan 720.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.

Çağrının kapsadığı alanlar şu şekildedir:

  • Doğal ve İnsanı Felaket ve Krizlerin Anlaşılması ve Yönetimi (Understanding and Management of Natural and Humanitarian Disasters and Emergencies)
  • Eşitsizliklerle Mücadele ve Fakirliğin Azaltılması (Tackling inequalities and Poverty Alleviation)
  • Kültürel Miras ve Sosyal Kalkınma (Cultural Heritage and Social Development)
  • Akraba Evlilikleri Kaynaklı Hastalıklar (Disease Burden of Consanguineous Marriages)

 

Açılan çağrıya son müracaat tarihi 10/11/2015 olup, TÜBİTAK-RCUK İkili İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ve İngiliz araştırmacıların elektronik proje başvurularını https://je-s.rcuk.ac.uk adresinden RCUK-TÜBİTAK ortak elektronik sistemine yüklemesi gerekmektedir.

Çağrıya ilişkin detaylar ve başvuru kılavuzları http://www.rcuk.ac.uk/international/newton/tubitak/ adresinde mevcuttur.

İkili İşbirliği Programı Proje Çağrısı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.