Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu'nun Proje Başarısı

09/12/2015 21:04:53 - 09/12/2015 21:04:53 - 15066 Okunma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumun engellilik ve engelliler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının artırılmasını, engellilik nedenlerinin tespit edilmesini, koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesini, engellilik oranının azaltılmasını ve engelliliğin etkilerinin en aza indirilmesini amaçlayan "Engelliler Destek Programı (EDES)" programı kapsamında  Kırklareli Valiliği aracılığı ile müracaat edilmiş "Kelebekler Hep Uçsun Diye" projesi desteklenmeye değer bulunmuştur.

Yürütücülüğünü Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN'ın yapacak olduğu proje kapsamında engellilerin evde bakım hizmetleri ile sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırılacak, biyo-psiko-sosyal rehabilitasyonunu sağlanacak ve genel sağlık düzeyleri yükseltilecek, yürütülecek sosyal etkinliklerle ve toplum duyarlılığını arttırarak toplumla bütünleşmelerini sağlanacaktır.

"Kelebekler Hep Uçsun Diye" projesi 95.606 TL bütçe desteği ile yürütülecektir.

EDES PROJE KLU TTO