Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

14/12/2015 13:44:29 - 14/12/2015 13:44:29 - 11870 Okunma

Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi Yönlendirme Komitesi Toplantısı 11 Aalık 2015 tarihinde, İstanbul The Marmara Otel'de gerçekleştirildi.

TPE Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN açılışta, sınai mülkiyet haklarının önemi, başvuru sayıları, üniversiteler, ar-ge, inovasyon ve sınai mülkiyet ilişkisi ile Türkiye’deki durumu özetleyen bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Habip ASAN’ın ardından söz alan Projenin Ulusal Koordinatörü Prof. Dr. Ayşe Odman BOZTOSUN ise proje hakkında ayrıntılı bilgiler vererek projenin başlangıcından bugüne kadar kaydedilen aşamalardan söz etti.

TPE Başkan Yardımcısı Cemil BAŞPINAR'ın Patent Vadisi hakkındaki konuşmasından sonra, oluşturulan Farkındalık, Eğitim ve Ticarileşme başlıkları altında çalışma grupları oluşturularak görüşmeler gerçekleştirildi.

TPE PATENT