Tübitak-4004 Doğa Eğitimi Ve Bilim Okulları Çağrısı

14/12/2015 17:37:32 - 14/12/2015 17:37:32 - 28505 Okunma

TÜBİTAK- 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı müracaatlara açılmıştır.

4004 Bilim ve Toplum Projeleri, Doğa, bilim, teknoloji ve mühendislik konularında farkındalık yaratmak amacıyla hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri gözlem ve uygulamalarla anlamasına ve anlamlandırmasına imkân sağlayan ve belirli bir program dâhilinde gerçekleştirilen etkinlikler, konaklamalı veya konaklamasız eğitim programlarıdır.

Bu çağrı kapsamında desteklenmeyecek etkinlik türleri:
Hizmet içi ve hizmet öncesi eğitim programlarında bulunan herhangi bir faaliyetin (seminer, konferans, laboratuvar çalışması vb.) tekrarı, uygulaması, saha çalışması, pekiştirilmesi vb. tür etkinlikler,
Sadece teorik anlatımlara dayalı sunu ve seminerler,
Sadece bilinçlendirmeye yönelik kampanya türü faaliyetler,
Belirli bir yarışmaya veya sınava hazırlık amaçlı olduğu izlenimi veren etkinlikler,
Bilim şenlikleridir.

Proje önerileri aşağıdaki alanlardan bir veya birkaçını kapsamalıdır.
Doğa Bilimleri: Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Ekoloji ve Çevre, Havacılık, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Fizik, Kimya, Jeoloji, Jeofizik, Meteoroloji, Deniz Bilimleri, Biyoloji, Genetik vb.
Mühendislik ve Teknoloji Alanları
Tıbbi Bilimler
Tarımsal Bilimler: Ziraat, Ormancılık, Bahçecilik, Veterinerlik vb.
Sosyal Bilimler: Psikoloji, Ekonomi, Eğitim Bilimleri, Spor Bilimleri, Antropoloji, Coğrafya, Şehir Planlaması ve Kırsal Planlama, Yönetim, Hukuk, Dilbilim, Sosyoloji vb.
Beşeri Bilimler: Tarih, Arkeoloji, Felsefe, Sanat Tarihi, Müzik vb.

Bilim ve Toplum Projeleri destek üst limiti, Proje Teşvik İkramiyesi ve Kurum Hissesi hariç 120.000 TL (KDV dâhil) olarak belirlenmiştir.

Altyapı oluşturmaya yönelik (proje aracılığıyla başvuru sahibi kuruma makine, teçhizat, yazılım, sistem vb. kazandırılmasını amaçlayan) projelere destek verilmeyecektir.

Son müracaat tarihi 26 Ocak 2016 olarak belirlenmiştir.

İlan sayfası ve başvuru belgelerine ulaşmak için tıklayınız.

4004 TÜBİTAK