KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Horizon 2020- Marie Sklodowska Curie Aksiyonları Araştırma Ve Yenilik Alanında Personel Değişimi (Research And Innovation Staff Exchanges-Rise) Program Çağrısı

07/01/2016 15:06:52 - 07/01/2016 15:06:52 - 16817 Okunma
HORIZON 2020 Marie Sklodowska Curie Aksiyon (MSCA) Programları akademisyenlerin ve araştırma faaliyeti yürüten sanayi kuruluşlarından araştırmacıların bulundukları ülkeden başka bir ülkeye araştırma amacı ile dolaşımı gerçekleştirmek ve araştırmacının kariyer gelişimini destekleyerek bilgi alışverişini sağlamak üzere oluşturulmuş projeleri ve burs programlarını kapsamaktadır. Bu kapsamda; Araştırma ve Yenilik Alanında Personel Değişimi (Research and Innovation Staff Exchanges-RISE) programı müracaatlara açılmış olup; son başvuru tarihi 28/04/2016 olarak ilan edilmiştir.
 
Araştırma ve Yenilik Alanında Personel Değişimi (Research and Innovation Staff Exchanges-RISE) programı toplam bütçesi 6.162 Milyon Avro’dur.
Marie Sklodowska Curie programları başvuruda bulunulabilecek alanlar; Kimya, Matematik, Çevre ve Yer Bilimi, Sosyal Bilimler, Ekonomi, Bilgi bilimi ve Mühendisliği alanlarıdır.
MSCA-RISE programı avrupa içinden ve dışından üniversite ve sanayi kuruluşlarının en az 3 tanesinin bir araya gelmesi ile oluşturulacak projeleri desteklemektedir.
Proje dahilinde araştırmacı ve/veya personelin değişimi ile araştırmaların yürütülmesini ve bilgi alışverişinde bulunulmasını hedeflemektedir. Proje ortaklarının en az 2 tanesi AB üyesi veya Asosye üyesi (İsviçre, İsrail, Norveç vb.) olması gerekmektedir. Ortakların hepsi aynı sektörden ise projeye ortak ülkelerden en az bir tanesi Avrupa dışından olmalıdır.
Proje kapsamında her seviyeden araştırmacı (Araştırmacı ve/veya idari personel) değişimi yapılabilmektedir. Proje süresi maksimum 4 yıldır. Ancak, bir araştırmacı maksimum 12 ay yurtdışındaki bir kurumda araştırmasını sürdürebilmektedir.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
H2020 MSCA RISE

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.