KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (Embo) Yerleşim Desteği Programı Çağrısı

07/01/2016 16:56:14 - 07/01/2016 16:56:14 - 13485 Okunma

Türkiye, Yaşam Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarında  dünyada öncü kuruluşlardan biri olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (EMBO)’na 1993 yılından beri üyedir.

Bu kapsamda; 2016 yılı için EMBO Yerleşim Desteği Programı (Installation Grants), EMBO Genç Araştırmacı Programı (Young Investigator Programme), EMBO Kısa Dönemli Burslar, EMBO Uzun Dönemli Burslar ve EMBO Bilimsel Etkinlik Destekleri olmak üzere beş ana program müracaatlara açılmıştır.

EMBO Yerleşim Desteği Programı (Installation Grants)’nda programa katılan üye ülkeler, Türkiye, Polonya, Hırvatistan, Estonya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti’dir.

Programda öncelikli olarak amaçlanan programa katılan üye ülkelerde yaşam bilimlerini güçlendirmek üzere araştırmacıların ülkelerine dönerek kendi laboratuarlarını kurmalarını sağlamaktır. Diğer bir amaç ise araştırmacıların bu 6 ülkeden birine giderek yaşam bilimleri alanı yaratmalarını teşvik etmektir.

Destek miktarı 3 ila 5 yıl süreyle 50.000€/yıl olup, Yerleşim Desteği Programı kapsamında Türkiye’den ve Türkiye’ye yönelik yapılacak başvurular her yıl en fazla 3 kişi olarak desteklenmekte, bu desteği kazanan araştırmacılar EMBO'nun Genç Araştırmacı ödülüne ait tüm ayrıcalıkları da elde etmektedirler.

Başvuru için araştırmacılarda aranan koşullar: Mükemmel bir yayın düzeyi, son başvuru tarihi itibarıyla en az iki yılını ev sahibi ülke (başvuruda bulundukları ülke) dışında çalışarak geçirmiş olmak ve ev sahibi (başvuruda bulunulan) ülkede çalışılıyor ise, en fazla 2 yıldır bu ülkede bulunuyor olmaktır.

Programa son müracaat tarihi 15/04/2016’dır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

EMBO INSTALLATION GRANTS

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.