KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (Embo) Bilimsel Etkinlik Destekleri

08/01/2016 14:34:08 - 08/01/2016 14:34:08 - 20558 Okunma
Türkiye, Yaşam Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarında  dünyada öncü kuruluşlardan biri olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (EMBO)’na 1993 yılından beri üyedir. Bu kapsamda; 2016 yılı için EMBO Bilimsel Etkinlik Destekleri müracaatlara açılmıştır.
 
EMBO Bilimsel Etkinlik Destekleri kapsamında konferans, çalıştay, kurslar, EMBO/EMBL Sempozyumları, EMBO/FEBS Kursları, Konuşmacı Desteği (Plenary Lectures) ve Küresel Değişim Ders Serilerine destek verilmektedir.
 
Müracaatta bulunulacak konferans desteğinde alanın önde gelen bilim insanları ile bir araya gelmeyi sağlayan ve son gelişmelerin görüşüldüğü konferans serileri desteklenmektedir.
 
Çalıştay desteğinde farklı alanlardan araştırmacıların belirli konular etrafında fikirlerini ve çalışmalarını değerlendirdikleri ve interdisipliner sonuçların paylaşıldığı toplantılar desteklenmektedir.
 
Kurs desteğinde; yeni ve gelişmekte olan tekniklerin tanıtımı ve bu konularda laboratuvarlar arasında bilgi transferinin gerçekleştirilmesi amacıyla düzenlenen kurslar desteklenmektedir.
 
EMBO/EMBL Sempozyumları;’nda yaşam bilimlerinde ileriye dönük ve interdisipliner konuların tartışıldığı platformlar desteklenmektedir.
 
EMBO/FEBS Kursları öğrencilerin ve doktora sonrası araştırmacıların alanındaki önde gelen uzmanları ile bir araya gelebileceği bir etkinliklerdir.
 
Konuşmacı desteği kapsamında EMBO üyelerinin uluslararası etkinliklere konuşmacı olarak davet edilmesi ve EMBO Genç Araştırmacı Topluluğu üyelerinin ulusal ya da uluslararası bilimsel etkinliklere konuşmacı olarak davet edilmesi durumunda doğabilecek masraflar karşılanır.
 
Küresel Değişim Ders Serileri kapsamında EMBO Küresel Faaliyetleri EMBO felsefesini, bilimsel değişimi teşvik ederek ve genç araştırmacıların Avrupa sınırları ötesinde gelişmesini sağlayarak yaymayı amaç edinmiştir.
 
Küresel Değişim Ders Serileri yıl boyunca müracaatlara açıktır. Konferans,
 
Kurs ve Çalıştay desteği son müracaat tarihleri 01/03/2016 ve 01/08/2016’dır. EMBO/EMBL Sempozyumları son müracaat tarihi 01/03/2016 olup; planlanan etkinlik tarihinden 2 yıl önce başvuru yapılmalıdır. EMBO | FEBS Kursları son müracaat tarihi 01/03/2016’dır. Konuşmacı Desteği son müracaat tarihleri 01/03/2016, 01/06/2016 ve 01/09/2016’dır.
Program detayları için tıklayınız.
EMBO Bilimsel Etkinlik Destekleri

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.