Üniversitemiz Öğretim Üyelerine Tübitak’Tan Proje Desteği

17/02/2016 16:25:59 - 17/02/2016 16:25:59 - 20062 Okunma

Üniversitemiz Öğretim Üyeleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından proje desteği almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün danışmanlığını yaptığı “Ergene Havzasında ve Gaziantep’teki (atık sulardan etkilenen) kimyasal kirleticilerin etkisi ve bunların arasındaki ilişkiler” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 30 ay sürecek olan projenin yürütücülüğünü Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Avcı üstlenirken, araştırmacılığını Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemile Özcan yapacak.

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Hüner’in proje yürütücülüğünü yaptığı “Bobinli Fırlatıcılar için volanlı eksenler akılı sabit mıknatısı motor-alternatör sistemi tasarımı ve uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 – Kariyer Geliştirme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek. 36 ay sürecek olan projenin araştırmacılığını Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Hasırcı üstlenecek.

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Semerci’nin proje yürütücülüğünü üstlendiği “Okzalamit ile fonksiyonel hale getirilmiş yeni metal organik kafeslerin sentezi, yapılarının aydınlatılması ve gaz adsorpsiyon özelliklerinin araştırılması” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 – Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 30 ay sürecek olan projenin araştırmacılığını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Hakan Erer yapacak.

Öğretim Üyelerimizi ve proje ekibini tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.

TÜBİTAK ARDEB