KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Bulgaristan “Salted Winds Derneği” Ile Ortak Proje

16/03/2016 13:50:48 - 16/03/2016 13:50:48 - 22323 Okunma

Üniversitemiz ile Bulgaristan Burgas Salty Winds Derneği arasında “Avrupa Birliği IPA Sınır Ötesi İşbirliği Bulgaristan-Türkiye Programı”na sunulmasına karar verilen “Doğa ve Kültür Turizmi” konulu projenin ortaklık sözleşmesi imzalandı.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen törende ortaklık sözleşmesinin imzaları, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Salty Winds Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Svetlana Stoyanova tarafından atıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç; “Doğanın korunması ve sürdürülebilir turizm alanlarında hazırladığımız projeyle Kırklareli’nde turizmin gelişmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Bulgaristan’daki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve diğer kuruluşlarla işbirliğini önemsiyoruz. Bu noktada daha güçlü bir Avrupa işbirliği ve bütünleşmesine imkan tanıyan ‘IPA Sınır Ötesi İşbirliği Bulgaristan-Türkiye Programı’ iyi bir fırsat. İnşallah faydalı bir işbirliği yaparız ve projemizi başarı ile tamamlarız” dedi.

Kırklareli Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Salty Winds Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Svetlana Stoyanova ise, kültür ve turizm alanlarında faaliyet gösteren bir dernek olduklarını belirterek Topolovgrad Belediyesi ve Topolovgrad Müze Müdürlüğü’nün de projeye destek verdiğini söyledi.

Törende; Topolovgrad Belediye Başkan Yardımcısı Margarita Georgieva, Topolovgrad Müze Müdürü Veselin Kılvaçev, Balkan Türkleri Federasyonu (Edirne) Genel Başkanı Nedim Dönmez, Üniversitemiz Turizm Fakültesi’nden Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bayram Akay ile Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Uzman Selin Özden hazır bulundu.

IPA PROJE ORTAKLIK

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.