KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

1. Ar-Ge Ve İnovasyon Zirvesi'ne Katınıldı

01/12/2016 21:20:13 - 01/12/2016 21:20:13 - 24261 Okunma

Mimar ve Mühendisler Grubu’nun (MMG) öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenlenen "1.Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi ve Sergisi", Kalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK)'ün destekleri ile 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığımız ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından katkı sunulan zirveye toplam 5 Ar-Ge ve İnovasyon projesi ile katılan Kırklareli Üniversitesi’ne büyük ilgi gösterildi.

 

Çok sayıda üniversite ve Ar-Ge merkezinin katıldığı 1. Ar-Ge, İnovasyon Zirvesine: Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu ve Arş. Gör. Yılmaz Özcan, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Yeri Olan Laktulozun Peyniraltı Sunuyundan Elde Edilme Yöntemi ile Sütü Sevdirecek Bir Ürün: Süt Reçeli; Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Eşek Sütünün Geleneksel ve Fonksiyonel Gıdalarda Kullanımı: Kefir Örneği; Yrd. Doç. Dr. Turhan Civelek ve Arş. Gör. Hakan Kıssaboylu, Kuvvet Geri Beslemeli Haptik Uygulamalı Sanal Gerçeklik Laboratuvarı Kurulması; Yrd. Doç. Dr. Fatih Semerci, CO2’e Duyarlı Yeni Metal-Organik Kafesler; Öğr. Gör. Oğuzhan Nogay, Kırklareli Üzümlerinden Fermante Bir İçecek Olan Hardaliye Üretimi adlı projelerle katılım göstererek ziyaretçilere projeler hakkında bilgiler verdiler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Kırklareli Üniversitesi Stantlarını Ziyaret Etti

Zirvenin açılışını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kırklareli Üniversitesi’nin stantlarını ziyaret etti. Ziyarette Bakan Faruk Özlü’ye Kırklareli Hardaliyesi ikram edildi. Üniversitemizin sergilediği projeler hakkında bilgi alan Özlü, akademisyenlerimizi tebrik etti. Zirveyi gezen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de Kırklareli Üniversitesi’nin açtığı stantlar ile yakından ilgilenerek Kırklareli Üniversitesi akademisyenlerine teşekkür ettiler.

 

Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.