"yeni İşim Girişim" Programı Mülakat Sonuçları Açıklandı

15/12/2016 08:55:51 - 15/12/2016 08:55:51 - 24793 Okunma

“Yeni İşim Girişim Programı” 2016-2017 Dönemi Seçmeleri Yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı, bölge üniversiteleri, teknoparklar ve ticaret ve sanayi odaları arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında “Yeni İşim Girişim Programı” 2016-2017 dönemi seçmeleri 01 Aralık 2016 tarihinde yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen seçmelerde içerisinde Üniversitemiz öğrencilerinin de yer aldığı 30 iş fikrine dahil 48 girişimci öğrenci belirlendi. Belirlenen öğrenciler; Kişisel Gelişim, Sınıf Eğitimi, Saha İşbaşı Eğitimi ve Proje Geliştirme Eğitimleri derslerinden oluşan 6 aylık bir eğitim programına alınacaklar. Eğitim programı sonunda düzenlenecek yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü sırada dereceye giren girişimci öğrenciler, Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentindeki Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanacak ve buradaki çalışma ziyaretlerine ve sosyal programlara ücretsiz olarak katılabilecekler. Üniversitemizden eğitim programına 5 iş fikri ile katılmaya hak kazanan 7 öğrencimiz aşağıda belirtilmiştir:

1. Çağrı EL (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Programcılığı)
  2. Mert Çolakoğlu, Eren Yel (Mühendislik Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü)
  3. Muhammed Cihad Yıldırım (Mühendislik Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü)
  4. Selda Okur (Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Yönetimi Bölümü)
  5. Nihal Nur Demir ve Yeşim Gökgöz (Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü)
Yeni İşim Girişim