KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

"üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi" Yönlendirme Komitesi Toplantısına Katınıldı

13/03/2017 09:17:22 - 13/03/2017 09:17:22 - 22477 Okunma

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı - ISIF'17 programı kapsamında "Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi" Yönlendirme Komitesi 4.Toplantısı 04.03.2017 tarihinde İstanbul Wow Convention Center'da gerçekleştirildi.

Başkanlığımız Uzmanı Selin ÖZDEN'in katıldığı toplantıda Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN kurumun yapısı ve 10 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren Sınai Mülkiyet Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Habip ASAN, komitenin üyelerinin yaklaşık yüzde sekseninin yeni üyelerden oluştuğunu, yeni üyeleri bilgilendirmek, kanunun yeniliklerini ve üniversiteler için önemini anlatmak amacıyla bu toplantının gerçekleştirildiğini ifade etti.

2016 yılında TÜRKPATENT'in WIPO nezdinde Uluslararası Patent Araştırma ve İnceleme Otoritesi olarak atandığını anımsatan Prof. ASAN, 2016 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan sınai mülkiyet başvurularına ilişkin istatistikleri paylaştı.

Buluşların ticarileşmesi konusunda katılımcıların görüşlerinin önemine dikkat çeken Prof. ASAN, Yönlendirme Komitesi’nin öncelikle üniversitelerde sınai mülkiyetin ticarileşmesi konusunu ele alacağını anlattı.

Avrupa Patent Ofisi Avrupa İşbirliği Direktörü Carlo PANDOLFI de konuşmasında, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun EPO açısından önemli bir Kurum olduğunu belirterek, Avrupa’da uygulanan sistem ve ulusal patent ofisleriyle yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Araştırmacıların kullanımına sunulan hizmetlerden söz ederek, bu hizmetlere dünyanın her yerinden ulaşılabileceğini anlattı.

"Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi" Yönlendirme Komitesi’nin iş ve işleyişinin anlatıldığı toplantının ilerleyen bölümlerinde ayrıca, katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı bir tartışma platformu oluşturuldu.

Platformda, yeni kanun çerçevesinde, firma sahibi olan hocaların durumunun ne olacağı, kamu kaynaklı projeler, hak sahipliği, üretim reform paketi gibi konularda katılımcıların yönelttiği sorular cevaplandı.

Yeni kanunla üniversitelerde üretilen patentlerin artırılmasının amaçlandığını belirten Prof. ASAN, kanunun üniversitelerde üretilen patentlere ilişkin önemli düzenlemeler içerdiğini söyledi.

TÜRKPATENT

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.