Trakya Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Mali Destek Programları

28/12/2017 09:47:36 - 28/12/2017 09:47:36 - 23864 Okunma

Trakya Kalkınma Ajansı, 27.12.2017 Çarşamba günü itibarı ile uygun proje başvurularının kendisine sunulması amacıyla 2018 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında; İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programlarını ilan etmiştir.
Program kapsamında toplam 8 milyon TL kaynağın tablodaki gibi kullandırılması planlanmaktadır.

MALİ DESTEK PROGRAMLARI

BÜTÇE

İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı

3.500.000 TL

Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı

4.500.000 TL

TOPLAM

8.000.000 TL

2018 Yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı

PROGRAM KÜNYESİ

Program Adı

İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı

Program Referans No

TR21-18-İKT

Programın Amacı

Sürdürülebilir ve dengeli gelişmeyi sağlamak amacıyla yenilikçi, yüksek katma değerli ve ihtisaslaşmış hizmet/üretim süreçlerinin geliştirilmesi.

Programın Öncelikleri

1. Ar-ge veya yenilik içeren ürünlerin geliştirilmesi ve üretim süreçlerinin oluşturulması

2. İmalat sanayisinde yeşil üretim süreçlerine geçişin sağlanması

Programın Toplam Bütçesi

3.500.000 TL

Ajansın Sağlayacağı Destek Miktarları ve Oranları

En az: 75.000 TL

En fazla: 500.000 TL

En az : %25

En fazla: %50

Proje Süresi

En az: 6 ay

En fazla: 9 ay

Uygun Başvuru Sahipleri

KOBİ’ler

2018 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı

PROGRAM KÜNYESİ

Program Adı

Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı

Program Referans No

TR21-18-KÖA

Programın Amacı

TR21 Trakya Bölgesinin yaşam kalitesi ve refah seviyesinin yükseltilmesidir.

Programın Öncelikleri

1. Doğal, tarihi ve kültürel alanların veya yapıların turizm veya toplumsal amaçlı kullanılmak üzere üstyapılarının - altyapılarının güçlendirilmesi
  2. Bölgenin tarımsal ve hayvansal üretim altyapısının geliştirilmesi

Programın Toplam Bütçesi

4.500.000 TL

Ajansın Sağlayacağı Destek Miktarları ve Oranları

En az: 100.000 TL

En fazla: 500.000 TL

En az: %25

En fazla: % 75

Proje Süresi

En az: 12 ay

En fazla: 15 ay

Uygun Başvuru Sahipleri

-  Mahalli İdareler (İl Özel İdareleri, Köy Muhtarlıkları ve Mahalli İdare Birlikleri)

-  Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları (Valilikler, Kaymakamlıklar, Bakanlık bağlı ya da ilgili Bölge, İl ve İlçe Müdürlükleri, Bakanlıklara bağlı ya da ilgili Kurum, Kuruluş, Merkez, Enstitü ve Başkanlıklar vb.)

-  Üniversiteler ve Üniversitelere Bağlı Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Fakülteler, Yüksekokullar, Enstitüler

-  Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşları (TOBB’a bağlı odalar ve borsalar, esnaf ve sanatkarlar odaları, meslek odaları ve bunların bir araya gelmek suretiyle oluşturdukları üst kuruluşlar)

-  Birlikler ve Kooperatifler

ÖNEMLİ HATIRLATMA

2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında programlar ve genel kurallar ile ilgili çok sayıda değişiklik yapılmıştır. Bu bağlamda ilgili programların rehberlerinin dikkatle okunması, başvurusu yapılması düşünülen projelerin değerlendirme sürecini başarılı tamamlayabilmeleri açısından büyük önem arz etmektedir.

KAYS üzerinden proje başvuruları için son başvuru tarihi  23.02.2018  saat 23.00 olarak belirlenmiştir.

Taahhütnamenin Ajansa teslim edilmesi için son tarih 02.03.2018 saat 18.00’dir.

Programlar ile ilgili başvuru rehberleri ve diğer detaylara ulaşmak için tıklayınız...

Trakya Kalkınma Ajansı 2018 Destek Programları