İtü Paylaşimli Laboratuvar Ekipmanlari Kullanim Sistemi

18/10/2021 14:51:46 - 18/10/2021 14:51:46 - 872 Okunma

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Dijital İTÜ Projesi kapsamında, Üniversite birimlerinde bulunan laboratuvar cihazları, ortak bir platform olan Paylaşımlı Laboratuvar Ekipman Kullanım Sistemi’nde (İTÜ PLEKS) bir araya getirilerek araştırmacıların ve sanayinin hizmetine açılmıştır. İTÜ PLEKS sisteminin temel amacı; üniversitelerimizde, kamu kuruluşlarında ve sanayide çalışan araştırmacılar için modern test ve analiz cihazlarının yer aldığı bilimsel araştırma, eğitim ve ölçüm merkez üssü oluşturmaktır. Bununla birlikte üniversitelerde proje yürütme potansiyelini arttırarak, üniversitelerin araştırmacılarına yardımcı ve öncü olmayı, özel ve kamu kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları test ve ölçüm isteklerini karşılayarak bilimsel araştırmalarında destek olmayı amaçlamaktadır.

Çevrimiçi bir platform olarak yapılandırılan ve çalışmalarını sürdüren İTÜ PLEKS Sistemine, Türkiye'nin her yerinden çevrimiçi randevu yöntemiyle anında erişilebilmektedir.

Kullanım detayları için İTÜ PLEKS sayfasını inceleyebilirsiniz.

itüpleks