2209-B-Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştirma Projeleri Desteği Programi

25/11/2021 10:24:01 - 25/11/2021 10:24:01 - 388 Okunma

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2021 yılı 3. dönem çağrısı, programda yapılan güncellemelerle birlikte başvuruya açılmıştır. İlgili öğrenciler hazırladıkları araştırma projeleri ile 24 Kasım 2021 - 24 Aralık 2021 (17.30) tarihleri arasında BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (e-bideb.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için aşağıda yer alan çağrı duyurumuzu inceleyebilirsiniz. Başvuru sırasında Proje Araştırma Önerisi Belgesi, Bölüm Onay Yazısı, Sanayi Onay Yazısı ve Transkript belgelerinin yüklenmesi zorunludur. Bu belgelerden herhangi biri eksik veya imzasız/onaysız olan adayların başvuruları ön inceleme aşamasında elenecektir. Ayrıca Proje Araştırma Önerisi dosyası hazırlarken program web sayfasındaki güncel proje önerisi şablonunun kullanılması gerekmektedir (şablona ulaşmak için tıklayınız). Taahhütname ve gerekli olması halinde Etik Kurul İzin belgesi değerlendirme süreci sonrası yürütücü öğrencilerden ayrıca talep edilecektir.

Program kapsamında yapılan değişiklik ile Özel Sektör Kuruluşu 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında Ar-Ge veya tasarım merkezi belgesi almış Ar-Ge birimlerine sahip Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri veya teknoparklar bünyesindeki yerleşik sermaye şirketleri veya 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren sanayi kuruluşları olması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız

tubitak