- Anasayfa
- Sayfalar
- Tübitak 1007-Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Program Çağrısı
05/06/2015 17:03:22 - 05/06/2015 17:03:22 - 22541 Okunma
TÜBİTAK tarafından yayınlanmış ilana göre; Kamu kurumlarının Ar-Ge ile giderilebilecek ihtiyaçlarının karşılanması ya da sorunlarının çözümü amacıyla 10 Mart 2005 tarihinde yapılan “Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK)” toplantısında alınan karar doğrultusunda Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) başlatılmıştır. Bu program kapsamında iki Araştırma Destek Grubu (KAMAG ve SAVTAG) tarafından yayınlanan çalışma konuları doğrultusunda projeler desteklenmektedir. KAMAG Araştırma Destek Grubu tarafından 02/06/2015 tarihinde gıda alanında Starter Kültürlerin Yerli Olarak Üretilmesi ve Bitki Koruma Ürünlerinin (BKÜ) Geliştirilmesi ve Üretilmesi başlıklı programlar müracaatlara açılmıştır. Her iki programında son müracaat tarihi 11/09/2015 saat 17:00 olarak ilan edilmiştir.
Starter Kültürlerin Yerli Olarak Üretilmesi programının başlıca amacı; gıda endüstrisinde kullanılan ve yurtdışından ithal edilen starter kültürlerin ülkemizde, gıda güvenliği açısından risk oluşturmadan, hem teknolojik hem maliyet açısından dünya ile rekabet edilebilir şekilde üretilmesini sağlayarak ülkemizin rekabet gücünü artırmak ve katma değer sağlayacak teknik bilgi birikimini oluşturmaktır.
Bitki Koruma Ürünlerinin (BKÜ) Geliştirilmesi ve Üretilmesi başlıklı programda ise ülkemizde büyük oranda yurtdışından temin edilen bitki koruma ürünlerinin (BKÜ) aktif madde üretimi ve formülasyonunun yapılması ile biyolojik/biyoteknik mücadele preparatlarının mamül ürünlerinin Ar-Ge yoluyla yerli imkanlarla geliştirilmesi ve üretiminin sağlanması amaçlanmaktadır.
Program dahilinde Üniversiteler, kamu Ar-Ge birimleri, özel kuruluşlar veya bunların oluşturduğu konsorsiyumlar tarafından proje başvuruları yapılabilir. Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı veya danışmanların; doktora derecesine sahip olmaları ve proje konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olduklarını gösteren çalışmalarının (yayın, proje, rapor, vb.) olması gerekmektedir.
Proje süreleri Prototip/Sistem/Pilot Tesis projeleri ve Teknoloji Birikim projeleri en fazla 48 ay, Model/Yöntem/Süreç projeleri ise en fazla 30 ay süre ile sınırlandırılmıştır. Ancak, bu süreler değerlendirme sürecinde ile arttırılabilmektedir.
Proje bütçesi ile ilgili bir limit bulunmamakla beraber değerlendirme sonrasında bütçe limiti hususunda Araştırma Destek Grupları tarafından limit konulabilmektedir.
Çevrimiçi başvurular http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.
Açılan programlara ilişkin bilgi notları için tıklayınız:
1007