30/06/2015 09:33:30 - 30/06/2015 09:33:30 - 22632 Okunma

TÜBİTAK ile Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Koreli bilim insanları arasında ortak projeler desteklenmektir.

Bu kapsamda TÜBİTAK 2523-Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) İkili Proje Desteği müracaatlara açılmıştır.

TÜBİTAK-NRF işbirliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanısıra Türkiyeden yapılacak müracaatlarda talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri bir G.Koreli araştırma kuruluşunda çalışan araştırmacı(lar) ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Türkiye'deki proje ortaklarının 2523 kodlu programın proje öneri formlarını doldurarak incelenmek üzere TÜBİTAK'a, G.Koreli proje ortaklarının ise NRF’ten temin edecekleri proje öneri formlarını doldurarak NRF’e  teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde Gönderen Taraf tüm seyahat masraflarını karşılamaktadır. Buna göre Türkiye'den G.Kore’ye giden araştırmacıların uluslararası yol masrafları ile yaşam masraflarını karşılamak üzere günde 100 ABD Doları TÜBİTAK tarafından ödenir.

Proje süresi en fazla 24 aydır.

Uluslararası Araştırma projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) 360.000 TL’dir.

TÜBİTAK- NRF İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların proje başvurularını online olarak 2523 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden en geç 15 Eylül 2015 tarihine kadar yapmaları ve ıslak imzalı basılı olarak gönderilmesi gereken evrakları ise en geç 22 Eylül 2015 tarihine kadar TÜBİTAK’ta olacak şekilde posta ile iletmeleri gerekmektedir.

Koreli araştırmacılar tarafından NRF'ye yapılacak başvurular için son başvuru tarihi 6 Temmuz 2015'dir. Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı veya danışmanların; doktora derecesine sahip olması gerekmektedir. Türkiye’deki yüksek öğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimlerine devam etmekte olan "öğrenciler" veya öğrenci statüsündeki "Araştırma Görevlileri" ile doktora sonrası araştırmacılar ise bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler.


Proje detayları için tıklayınız.

TÜBİTAK 2523-Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) İkili Proje Desteği

Facebook Twitter Google Plus
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi