KLUTTO
Teknoloji Transfer Ofisi

Ii. Proje Pazari Etkinliği Gerçekleştirildi

19/05/2017 12:50:38 - 19/05/2017 12:50:38 - 22593 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı tarafından akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizde proje kültürü oluşturmak ve ülkemizde bilimsel ve teknolojik gelişmenin dinamiğini oluşturacak bilim insanlarını teşvik etmek amacıyla Kayalı Kampüsü Çarşı Fuaye Alanı’nda; “Kırklareli Üniversitesi II. Proje Pazarı”  organizasyonu düzenlendi. 17 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte akademisyen ve öğrencilerimiz, fikirlerini ve projelerini görücüye çıkardı.

Üniversitemizden çıkacak olan sanayiye uygulanabilirliği yüksek projeleri ve buluşları tespit etmek ve Ar-ge ve inovasyon çalışmalarının devam etmesi açısından son derece önemli olan “Proje Pazarı”nın açılışını, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR; “Yeni projelerin ortaya çıkması ve çıktılarının katma değere dönüşmesi Kırklareli, Trakya ve Ülkemizin bilim, teknoloji ve inovasyon çerçevesinde bir çekim noktası haline gelmesinde büyük önem taşımaktadır” dedi.

Bu tür faaliyetleri önemsediklerini vurgulayan ŞENGÖRÜR, "Proje Pazarı" etkinliğinin ikincisinin düzenlendiğini ifade ederek bu yılki etkinliğe 38 projenin katıldığını belirtti. Her yıl "Proje Pazarı" etkinliğini güçlendirdiklerini dile getiren ŞENGÖRÜR, “Üniversite olarak daha sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz. Arzumuz bütün akademisyen ve öğrencilerimizin bu tür faaliyetlere katılmalarıdır. Önümüzdeki yıl bu projelerimizin artacağına inancım tamdır. Tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek projeleri gezen ŞENGÖRÜR, proje sahibi akademisyen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Sergide yer alan proje isimleri için TIKLAYINIZ.

KLU TTO II. PROJE PAZARI

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.