Ytb Yılboyu Hızlı Destek Programı Başvuruları

13/05/2015 10:32:26 - 13/05/2015 10:32:26 - 23952 Okunma

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) tarafından yayınlanan ilana göre Yılboyu Hızlı Destek Programı başvuruları 15/11/2015 tarihi saat 18:00’e kadar devam edecektir. Proje başvurularında proje ortağı bulunması zorunlu olmamakla birlikte, proje ortağı bulunması, değerlendirme aşamasında avantaj sağlayacaktır. Proje başına destek tutarı 25.000 TLolarak belirlenmiştir. Proje kapsamında personel giderleri, yolculuk ve gündelik giderleri, yeni ekipman, sarf malzemesi, mali hizmet maliyetleri, idari maliyetler karşılanmaktadır. 2015 yılı Hızlı Destek Programı proje süresi azami 2 ay olarak yayınlanmıştır.

Belirlenen öncelikler:

•         Yurtdışındaki vatandaşlarımıza yönelik, ayrımcılık, eşit katılım, eğitim, aile ve sosyal hizmetler gibi alanlarda gerçekleştirilecek bilimsel etkinlikler, sosyal programlar, kültürel faaliyetler ve yayın çalışmalarının desteklenmesi
  •         Soydaş ve akraba topluluklar ile Türkiye’nin ortak tarihi ve kültürel değerlerine yönelik bilimsel etkinlikler, sosyal programlar, kültürel faaliyetler ve yayın çalışmalarının desteklenmesi
  •         Ülkemizde yükseköğrenimine devam eden Türkiye burslusu uluslararası öğrencilerin Türkiye ile bağlarını güçlendirecek, ortak tarihi ve kültürel değerlere yönelik bilimsel etkinlikler, sosyal programlar, kültürel faaliyetler ve yayın çalışmalarının desteklenmesi

Kimler başvurabilir?
Yurtiçinde ve Yurtdışında kurulmuş
Sivil Toplum Kuruluşları (Dernekler, Vakıflar, Odalar vb.)
Üniversiteler (başvurunun uygun bulunması halinde Rektörlük onayının belgelenmesi şartıyla Fakülteler, Araştırma Merkezleri, Enstitüler, Dil Merkezleri)
Meslek Kuruluşları (Odalar, Borsalar, Birlikler vs.)
Kamu Kurumları
Ortaklık
Yurtiçinde ve Yurtdışında kurulmuş;
Sivil Toplum Kuruluşları (Dernekler, Vakıflar, Odalar vb.)
Üniversiteler (başvurunun uygun bulunması halinde rektörlük onayının belgelenmesi şartıyla fakülteler, araştırma merkezleri, enstitüler, dil merkezleri)
Meslek Kuruluşları
Kamu Kurumları

Başvurular http://proje.ytb.gov.tr/  adresinden online olarak gerçekleştirilecektir.
Başvuru rehberi için tıklayınız.
Yılboyu Hızlı Destek Programı başvuruları